20-06-2010

Paris Brest a la Anna-Jente

Een taart voor vaderdag moest er komen natuurlijk!
Mijn dochter dacht aan een soesje met chocola en banaan.
Dus die zijn we gaan maken alleen dan een allemaal soesjes aan elkaar.
En het was echt heel lekker!!!
Dus daar gaan we:

50 gr boter
90 gram bloem (gezeefd)
3 eieren losgeklopt
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer de boter met 2 dl water op een laag vuurtje, totdat het kookt en de boter gesmolten is.
Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en klop alles met een houten lepel glad.
Zet de pan weer op het vuur, en klop totdat het mengsel dik wordt en loslaat van de wand. Laat het dan van het vuur iets afkoelen.
Doe het mengsel over in een grote kom en meng de losgeklopte eieren er langzaam door totdat het stijf en glanzend is. (de houten lepel moet er in kunnen blijven staan)
Leg een volle eetlepel met deeg tegen elkaar op de bakplaat.
Het mooist is wanneer je een cirkel hebt getekend op het bakpapier, kun je het mooi rond maken.
Bak de soesjes 25-30 min in de oven bruin.
Laat de soesjes in een uitgezette oven drogen.
Als je het wilt bewaren, of pas later wilt opmaken, verpak het dan in een lucht dichte doos.
Liefst max 4 uur voordat je het serveert bakken.
Daarna kun je de vulling maken die jij wilt.
Ik heb slagroom gebruikt (wat steviger gemaakt met klop fix) daarop kleine stukjes banaan.
Bovenop gesmolten chocolade en stukjes banaan.
Eet smakelijk

1 opmerking: